Ga naar de hoofdinhoud
Diverse gastschepen liggen in onze museumhaven.

Toeristisch bezoek

Een bezoek aan Rotterdam is niet compleet zonder een bezoek aan het Maritiem Museum. Met de oudste en grootste museumhaven van Nederland bevindt het museum zich op de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon, midden in het hart van de stad en op loopafstand van enkele grote attracties.

Collectie die behoort tot de wereldtop

Onze collectie behoort volgens kenners tot de top drie van de wereld en illustreert zes eeuwen Nederlandse maritieme geschiedenis. Een collectie waar we trots op zijn en die we koesteren voor volgende generaties.

Gevarieerde tentoonstellingen voor jong en oud

Plezier, educatie, interactiviteit en inspiratie over de maritieme wereld staat hierbij altijd voorop. We zijn verhalenvertellers en vertellen het verhaal van de, vaak onzichbare, maritiem wereld.

Museumhaven: beleef hoe de Rotterdamse haven ooit begon!

In de museumhaven ben je welkom aan boord van de verschillende museumschepen en -kranen. Tijdens de zomeropenstelling van begin april tot november zijn er dagelijks activiteiten en demonstraties op de kade en steiger. In de vuurtoren draait een film over het ontstaan de van de Rotterdamse haven, de zeilen zijn gehesen en stoomlocomotor rijdt. We ontvangen we regelmatig unieke schepen tijdelijk te gast aan de steiger, de bemanning laat je het schip graag zien.

Wil je ook de oude stadshavens van het Maritiem District ontdekken? Stap dan aan boord van onze electrische fluisterboot de Waterbus voor een rondvaart van 45 minuten.

Rondleidingen

Met een rondleiding geef je het museumbezoek extra diepgang. Onze rondleiders kennen alle ins en outs over de museumhaven, tentoonstellingen, collectie en verhalen over de maritieme wereld van vroeger en nu. Deze rondleidingen zijn, naast het Nederlands, ook beschikbaar in het Engels, Duits en Frans.

Lunch met uitzicht op de museumhaven

Museumcafé Het Lage Licht, vernoemd naar onze vuurtoren, is je thuishaven voor een goede kop koffie met versgebakken Hollandse appeltaart, lekkere lunch met lokale gerechten of borrel. Bij goed weer is ook ons terras met uitzicht op de museumhaven geopend. 

Bespreek de mogelijkheden

  • Voor tour operators en groepen hanteren we scherpe tarieven. 
  • Veilige locatie corona protocol van de museumvereniging
  • Toegewijde servicedesk
Maritiem Museum by night
Maritiem Museum is gelegen in het centrum van Rotterdam
Boek tickets