Ga naar de hoofdinhoud
Voorbeeld catering: bord met gezond belegd brood

Eten en drinken

Strijk neer in je thuishaven weg van huis. In de kombuis van het Maritiem Museum kun je tijdens (en ook buiten) je museumbezoek heerlijk eten en drinken.

Onze keuken is recht door zee

Museumcafé Het Lage Licht, vernoemd naar onze vuurtoren, is je thuishaven voor een goede kop koffie met versgebakken appeltaart, lekkere lunch of borrel. Het terras met uitzicht op de Maritiem Museum Haven en skyline van de havenstad is open en je strandstoel staat klaar! Gooi hier je anker uit.

Lokaal en duurzaam

Onze keuken is recht door zee. Zoveel mogelijk gerechten worden gemaakt van lokale en duurzame producten. Zo drink je cappuccino van het eerlijke koffiemerk Peeze, het bier is van de Rotterdamse brouwerij Kaapse Brouwers en de kaas van Rotterdamsche Oude. Zelfs het brood - dat bij soepen en salades wordt geserveerd, maar ook als sandwich te bestellen is – is bijzonder. Dit is Zeeuws natuurdesembrood, dat wordt bereid met gezuiverd zeewater uit Nationaal Park Oosterschelde.

Maritieme beleving

Objecten uit onze collectie hebben de ruimte in het café. Zo staat er een centrale vitrine met een scheepsmodel van maar liefst 2,5 meter. Dit is de ‘Nieuw Amsterdam’, een voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Ook achter de bar zijn modellen te bewonderen, bijvoorbeeld van een Engels lichtschip, een roeiboot, een kruidnagelschip en het prototype van een vrachtschip dat op atoomkracht zou kunnen varen.

Vuurtoren Het Lage Licht

Het Lage Licht is vernoemd naar de vuurtoren in de Maritiem Museum Haven. Deze vuurtoren stond vanaf het eind van de 19e eeuw in Hoek van Holland om daar, samen met Het Hoge Licht, schepen veilig de Rotterdamse haven in te loodsen. Het Lage Licht doofde in 1967 kreeg in de jaren negentig zijn huidige plek.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 - 17.00u
Zon- en feestdagen: 11.00 - 17.00u
Extra open op maandagen in schoolvakanties regio midden
Het Lage Licht is gesloten op maandagen buiten de schoolvakanties, nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag.

Interieur museumcafé Het Lage Licht

Prijswinnend ijs, écht goede koffie en versgebakken wafels om van te watertanden. Dat is Loeve, vernoemd naar de oude kreek die hier vroeger stroomde en anno 1598 het prille begin was van de Rotterdamse haven. De nieuwste hotspot in het upcoming Maritiem District. In het paviljoen in de Maritiem Museum Haven kun je vanaf nu genieten van onze nieuwste horecatelg. 

Op deze historische plek proef je nu het prijswinnende ijs van Robin Alting van De IJssalon. Onze baristas bereiden een eerlijke en duurzame kop koffie en warme wafels met verrassende toppings. Genieten dus, met het terras aan het water met uitzicht op de Maritiem Museum Haven.

Voor méér beleving, inspiratie en plezier in de havenstad.
Van het Maritiem Museum ♥

Het Maritiem Museum biedt een unieke ontvangstlocatie in het hart van de havenstad met uitzicht op de historische museumhaven. De maritieme sector is diep geworteld in de Nederlandse cultuur en vormt de basis voor onze economische ontwikkeling vroeger en vandaag. De innovatieve en ondernemende kracht van deze bedrijfstak voel je in het museum. Graag vertellen we u en uw gasten het fascinerende verhaal van de haven van Rotterdam van toen, nu en morgen en van de high tech offshore sector in het bijzonder.

Boek tickets