Ga naar de hoofdinhoud
Het hoofdgebouw van het Maritiem Museum

Steun ons

Mede door de financiële steun, inzet en betrokkenheid van onze partners is het voortbestaan van het Maritiem Museum gegarandeerd en kunnen we onze ambities verwezenlijken. Wij én onze bezoekers zijn hen veel dank verschuldigd.

Het Maritiem Museum verzamelt, beheert, onderzoekt en presenteert een collectie, die behoort tot de wereldtop. Het is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld en illustreert zes eeuwen Nederlandse maritieme geschiedenis. Een museumcollectie waar we trots op zijn en die we koesteren voor volgende generaties. 

Actueel: Opvolger van Professor Plons

Op dit moment zoeken we partners voor de realisatie van de opvolger van de succesvolle kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons. Meer dan twee miljoen kinderen hebben de afgelopen 30 jaar op deze tentoonstelling spelenderwijs kennis gemaakt met de maritieme wereld.

Ontdek meer over dit project

Trots op onze partners

Dankzij de steun van onze partners en vrienden kunnen aankopen van uniek erfgoed, educatieve projecten, restauraties van collectie en tentoonstellingen gerealiseerd worden, waarmee de collectie voor iedereen toegankelijk en voor de toekomst bewaard blijft.

Wordt u onze nieuwe partner?

Onze partners helpen ons om het maritieme verhaal te vertellen aan een breed publiek, nu en in de toekomst. Doet uw bedrijf ook mee?

Meld uw bedrijf aan

Ga je vaker naar het Maritiem Museum? Alleen, met z'n tweeën of met (klein)kinderen? Word dan Vriend van het museum en geniet van ons scherpe aanbod. Bovendien steun je het museum waardoor we onze programmering kunnen blijven vernieuwen en steeds weer nieuwe generaties kennis kunnen laten maken met de maritieme wereld.

Als Patroon verwelkomen wij u bij een gemêleerd gezelschap van maritieme liefhebbers dat zich nauw betrokken voelt bij het museum. Tevens bent u een belangrijke ambassadeur van het museum en levert u een jaarlijkse bijdrage aan het museum en zijn toekomst.

Onze collectie bestaat grotendeels dankzij nalatenschappen, schenkingen en financiële steun van particulieren, maritieme ondernemers en fondsen.

De allereerste schenkingen, zo’n 150 jaar geleden door Prins Hendrik ‘de zeevaarder’ vormden de basis van onze collectie. Maritiem ondernemers zoals Ruys, Engelbrecht en Van Beuningen volgden zijn voorbeeld en inspireerden velen na hen. Dankzij deze schenkingen en steun kunnen we unieke verhalen blijven vertellen over de maritieme wereld van vroeger, vandaag én morgen.

Relatiemagazine Vaart!

Twee keer per jaar verschijnt ons relatiemagazine Vaart! Met dit magazine houden we onze relaties niet alleen op de hoogte houden van het reilen en zeilen van het museum, maar bieden we ook prachtige inhoudelijke artikelen, snijden we actualiteiten aan en danken en betrekken we onze partners.

Lees de Vaart! nu digitaal
Bezoekers bewonderen de collectie van het museum in de tentoonstelling De Haven
Collectie van wereldformaat
Boek tickets