Ga naar de hoofdinhoud
Nu te zien

Bestemming Havenstad

Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam in de tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Van dam tot wereldhaven

Rotterdammers nemen je mee in hun verhalen over diverse plekken in de stad, die onmiskenbaar gevormd zijn door de invloed van de haven. Deze expositie is een reis door de tijd, die laat zien dat stad en haven elkaar beïnvloeden en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Stap in het verhaal van de afdamming van de Rotte en reis via het centrum naar Rotterdam Zuid, via het havengebied naar de toekomst. Daarbij kom je prachtige stukken uit onze collectie tegen en hoor je verhalen over turbulente ontwikkelingen.

Leuk! De audiotour voor kinderen

Ga op reis door Rotterdam in de nieuwe audiotour voor kinderen. Je stapt samen met Mees en tante Jane in een virtuele metro door de tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’. Zo kom je meer te weten over de stad, de haven en de mensen die er wonen. Misschien herken je sommige plekken wel. Zet je koptelefoon op en ga op reis!

Leen even de telefoon van je ouder of begeleider, want daarop kan je de audiotour beluisteren. Scan de QR-code bij de ingang van de tentoonstelling en begin jouw avontuur.

Of luister de audiotour thuis

Hoofdsponsor

Port of Rotterdam is de hoofdsponsor van Bestemming Havenstad

Mede mogelijk gemaakt door:

Wist je dat de Nederlandse taal vol zit met maritieme woorden?

Er zijn uitdrukkingen "bij de vleet". Een vleet zijn netten voor haringvangst. Soms wel 4 km lang! Dikke haringen bleven steken, kleine ontsnapten door de mazen van het net.

Boek tickets