Ga naar de hoofdinhoud
Kinderen spelen bij Professor Plons

Bezoek met kinderen

Het Maritiem Museum is bijzonder geschikt voor een bezoek met kinderen. Met ons programma bieden we verwondering, ontwikkeling en plezier voor 4 tot 104 jaar, in familie- of in schoolverband. Hier vind je praktische informatie voor een museumbezoek met kinderen.

Tentoonstellingen geschikt voor kinderen:

Garderobe

Er is een gratis (onbewaakte) garderobe in het museum en er zijn kluisjes, waar je rugtassen, paraplu’s en rugdragers etc. kunt achterlaten. Tassen mogen het museum in, zolang ze maximaal zo groot zijn als 1 A4'tje.

Eten en drinken

  • In de entreehal kun je aan de picknicktafels zelf meegebracht eten nuttigen.
  • Op de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons is er een klein horecapunt met verse koffie, thee en andere versnaperingen. Ook kun je, in de aangegeven ruimte en op het buitenterras, meegebracht eten nuttigen. 
  • In museumcafé Het Lage Licht zijn speciale gerechten voor kinderen. Er zijn kinderstoelen, een speciaal kindermenu en kleurplaten.
  • IJssalon Loeve (in de museumhaven) serveert naast ijs ook wafels.

Bezoek met baby’s en/of peuters

Kinderwagens mogen het museum in, rugdragers niet i.v.m. de veiligheid van onze collectie. Deze moeten worden ingeleverd bij de gratis garderobe. Stepjes en kinderfietsen mogen het museum niet in en kunnen buiten bij de fietsenrekken geparkeerd worden. 

Borst- flesvoeding en verschonen

Borst- en flesvoeding geven, kan in de zitgelegenheid in de entreehal of bij Professor Plons. Vraag onze medewerkers eventueel om advies. Bij de toiletten op deck 2 is een verschoningsruimte.

Betaalbaar uitje

Het Maritiem Museum is er voor iedereen en hanteert bewust scherpe entreetarieven. Ook bieden we diverse kortingen, zodat ook echt iedereen van het museumbezoek kan genieten. We bieden kinderen tot 4 jaar en iedereen met een Rotterdampas, Vriendenloterij VIP-KAART of Museumjaarkaart onbeperkt gratis entree.

Kom je vaker naar het Maritiem Museum? Overweeg dan een Vriendenlidmaatschap, deze heb je er na 2 museumbezoeken al uit!

Museumshop

In onze Museumshop vind je een assortiment van maritieme souvenirs en leuke cadeaus voor kinderen.

Reddingvesten

Op de steiger in de museumhaven zijn (gratis) reddingvesten beschikbaar voor kinderen. 

Toegankelijkheid

Het Maritiem Museum is er voor iedereen en daarom besteden we extra aandacht aan toegankelijkheid en faciliteiten voor mindervaliden. De kinder-doe-expo Professor Plons is goedgekeurd door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Sommige kinderen hebben een goede voorbereiding voor hun museumbezoek nodig, zoals kinderen met een autismespectrumstoornis.

Bekijk wat vlogfamilie Van de Zande van het Maritiem Museum vindt.
Familie bezoekt de tentoonstelling Zeemonsters
Boek tickets