Ga naar de hoofdinhoud
Offshore Experience
Nu te zien

Offshore Experience

Ga in de 'Offshore Experience' mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water.

Zonder energie kunnen we niet leven. Veel van onze energie uit olie, gas en wind wordt gewonnen op zee. Offshore dus. Het werken op zee is bepaald niet gemakkelijk.

Windkracht 10. Haal jij die heli binnen?

De Offshore Experience (advies: 8+) is een uitdagende zoektocht op zee naar energie. Met een veiligheidshesje en helm stap je aan boord van een platform midden op zee. De 360 graden filmprojectie prikkelt je zintuigen.

Ervaar hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun spectaculaire werk op zee doen. Wie lukt het om de heli naar het platform te begeleiden? Om bij drie meter hoge golven een container aan boord van het platform te hijsen? Om de meest geschikte locatie voor een windmolen op zee te vinden?

De Offshore Experience is mogelijk gemaakt dankzij de financiƫle en inhoudelijke steun van vele partners.

Het regent prijzen!

De Offshore Experience is een hit! De tentoonstelling ontving in het eerste jaar al 200.000 bezoekers en wordt door het publiek hoog gewaardeerd. Ook bij vakgenoten in de museale en designwereld valt de expositie op:

 • Offshore Energy Public Outreach Award 2016
  winnaar
 • SponsorRing 2017 | categorie 'gesponsorde':
  zilver

  Uit het juryrapport: "Het Maritiem Museum Rotterdam is erin geslaagd om 56 bedrijven te overtuigen van het belang van samenwerking met het museum. De jury is onder de indruk van de kwaliteit van de tentoonstelling en de bezoekersaantallen die het museum trekt met deze stoere en eigentijdse tentoonstelling. Voor de communicatie is sterk en succesvol ingezet op PR en er is budget vrijgemaakt voor een mooie above the line en online campagne"
 • European Design Award 2017 | Miscellaneous catogories: exhibition design
  brons
 • Museum & Heritage Awards 2017 | categorie 'the international award'
  nominatie
 • Children in Museums Award 2017
  nominatie
 • World Interiors News Awards 2017:
  nominatie

  Uit het juryrapport: "Fully immersive, compact, engaging, informative and fun. The mission to educate on the offshore industry has, very succesfully, been achieved through well-considered interactive compentents, that appeal to both children and adults. It's a four dimensional experience"
Boek tickets