Ga naar de hoofdinhoud

Toegankelijkheid

Het Maritiem Museum Rotterdam is er voor iedereen en daarom besteden we extra aandacht aan toegankelijkheid en faciliteiten voor mindervaliden. Het museum krijgt een score van 8,2 van de ANWB Museumcheck voor toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers.

Per rolstoel

De tentoonstellingen zijn toegankelijk voor rolstoelen en bereikbaar via liften. Er is een invalidentoilet op de begane grond, de sleutel hiervan is verkrijgbaar bij de kassa. Er is tevens een rolstoel beschikbaar bij de kassa. Een begeleid(st)er mag gratis naar binnen. 

  • Entree en entreehal zijn drempelloos
  • De toegangsdeuren (schuifdeuren) openen automatisch
  • De kassa en informatiebalie zijn hoog, op verzoek helpen onze medewerkers je naast de balies
  • Het mindervalidetoilet is op de begane grond en wordt geopend op verzoek (kassabalie). Er is een alarmsysteem aanwezig en een onderrijdbare wastafel
  • Er is een zeer ruime lift aanwezig

Hulphonden

Het is niet toegestaan (huis)dieren mee te nemen, behalve wanneer het (blinden)geleidehonden of hulphonden betreft en deze een bezoeker met identificatiepas begeleiden.

Hidden Disabilities

The Hidden Disabilities Sunflower is een eenvoudig hulpmiddel waarmee u vrijwillig kunt delen dat u een handicap of aandoening heeft die misschien niet meteen duidelijk is – ​​en dat u misschien een helpende hand, begrip, of meer tijd in winkels, op het werk, in het vervoer of in openbare ruimtes. Wij ondersteunen dit initiatief. In onze museumshop is materiaal verkrijgbaar en ons personeel helpt u graag verder.

Toegankelijkheid schepen en kranen

De kades waar de schepen en kranen liggen in de Leuvehaven, zijn vanuit het museumgebouw goed bereikbaar. Vanaf de Schiedamsedijk leiden verschillende trappen naar de kades, sommige steil, sommige breed en met 'luie' treden. De schepen en kranen zijn uitsluitend via een looppplank bereikbaar en helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

Toegankelijkheid voor kinderen

De kinder-doe-expo Professor Plons is goedgekeurd door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Sommige kinderen hebben een goede voorbereiding voor hun museumbezoek nodig, zoals kinderen met een autismespectrumstoornis.

Plattegrond expo 'Professor Plons'

Bereid een bezoek met een kind voor met behulp van de plattegrond.

Bekijk de plattegrond

Parkeren mindervaliden

Het Maritiem Museum heeft geen eigen parkeerplaatsen. Bij de hoofdingang is ruimte om personen af te zetten en zijn twee mindervalidenparkeerplaatsen. Meer (actuele) informatie over parkeren voor mindervaliden tref je op de website van de Gemeente Rotterdam.

Bezoekers  in de tentoonstelling Maritieme Meesterwerken
Boek tickets