Ga naar de hoofdinhoud
Groep bezoekt de Offshore Experience

Informatie over groepsbezoek

Ahoi, ontdek de maritieme wereld in het Maritiem Museum! Laat je rondleiden, stap aan boord voor een rondvaart en maak je uitje compleet met een lunch of borrel in ons museumcafé mét uitzicht op de museumhaven.

Ben je van plan om het Maritiem Museum te bezoeken en ben je met meer dan 15 personen? Boek je bezoek dan via onze Sales-afdeling. Zo kun je gebruik maken van groepstarieven en voordelige arrangementen. Neem contact op via 010-4029264 of mail sales@maritiemmuseum.nl

Tarief voor groepen vanaf 15 personen

 • Volwassenen (15 - 75 personen): € 15,75
 • Kinderen 4 t/m 15 jaar: € 11,25
 • Studenten MBO/HBO en universiteit: € 8,50

Voorwaarden voor groepsbezoek

 • Een reservering is noodzakelijk. Anders kunnen we je aanvraag niet in behandeling nemen en kom je niet voor het groepstarief in aanmerking.
 • Je kunt je reservering kosteloos wijzigen of annuleren.
 • Om in aanmerking te komen voor de groepstarieven dient minimaal 1 week van te voren geboekt te worden. 
 • Er geldt een minimum van 15 deelnemers om in aanmerking te komen voor het groepstarief. De maximale groepsgrootte is 75.
 • Groepstarieven zijn niet geldig in combinatie met andere kortingen en/of kortingskaarten.

Bij een rondleiding kom je van alles te weten over onze tentoonstellingen en collectie, en verhalen over de maritieme wereld van vroeger en vandaag. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Rondleiding door onze tentoonstellingen

Een rondleiding door ons museum duurt een uur. Je bezoekt twee verschillende tentoonstellingen.

Rondleiding door de museumhaven

Onze (ervarings)deskundigen uit de maritieme wereld kunnen je ook meenemen naar onze museumhaven. Je gaat dan aan boord van enkele museumschepen en de rondleider vertelt vol enthousiasme vanuit eigen (werk)ervaring over de ontwikkelingen in de Rotterdamse haven van vroeger en nu. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur.

Kosten per groep (max. 15 personen):

 • € 90,00 per 60 minuten (excl. entree museum)
 • Beschikbaar in Nederlands, Engels-, Frans- en Duitstalig.

Rondleiding door tentoonstellingen en museumhaven

Het is ook mogelijk om een rondleiding te doen, die zowel door de tentoonstellingen als de museumhaven leidt. Deze rondleiding duurt 1,5 uur.

 • € 110,00 per 90 minuten (excl. entree museum)
 • Beschikbaar in Nederlands, Engels-, Frans- en Duitstalig.

Boek jouw rondleiding (tot 2 weken tevoren)

Voor een rondleiding is reserveren, minimaal twee weken van tevoren, noodzakelijk. Tot twee weken voor aanvang van de rondleiding kun je de rondleiding nog kosteloos annuleren.

We bieden unieke rondvaarten aanm met onze museumschepen door de Rotterdamse haven. Dit is een bijzondere belevenis op een varend stukje geschiedenis.

Vaar mee met een voormalige stoomsleepboot van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM) of met een Havendienst, die als patrouillevaartuig, blusboot of ijsbreker tijdens de wederopbouw het gezicht van de haven bepaalde. Of gooi de trossen los met een rondvaart op de enige nog bestaande Rijnstoomsleper, Pieter Boele.

Een rondvaart duurt ongeveer 2 uur en voert langs de skyline van Rotterdam en de haven. Maak de vaart compleet met een lunchpakket aan boord.

Lunch of borrel met uitzicht op de museumhaven

Museumcafé Het Lage Licht, vernoemd naar onze vuurtoren, is jouw thuishaven voor een goede kop koffie met versgebakken appeltaart, lekkere lunch of borrel. Bij goed weer is ook het terras met uitzicht op de museumhaven geopend.

Voor groepen is het mogelijk om hier een passend arrangement te boeken. Bespreek je wensen met de afdeling Sales.

Rondleiding voor scholieren uit het buitenland

Speciaal voor scholieren (12 t/m 18 jaar) van buiten Nederland bieden we een interactieve rondleiding in het Nederlands, Engels, Frans of Duits - onder leiding van een deskundige en enthousiaste rondleider.

Meer over de rondleiding voor internationale studenten
Terras van museumcafé Het Lage Licht
Boek tickets