Ga naar de hoofdinhoud
Kinderen spelen op Professor PLons
17 T/M 25 FEB

Voorjaarsvakantie in het museum

Tijdens de voorjaarsvakantie is er in het Maritiem Museum van alles te beleven. Of je nu op zoek bent naar nieuwe energie, maritieme avonturen of gewoon een leuk dagje uit wilt, het museum heeft iets voor iedereen!

Laat je meevoeren door de Offshore Experience (8+) of ga aan boord van de Zuipschuit in de haven van Professor Plons (4-10 jr) en bereid een heerlijke maaltijd in de kombuis. Iedere dag is er iets nieuws te ontdekken in het museum en de haven. Het Maritiem Museum is het leukste dagje weg deze voorjaarsvakantie.

We hebben kleurplaten klaarliggen bij de tekentafel in de entreehal. Kinderen kunnen hem ter plekke inkleuren en maken kans op een mooie prijs: een gezinsabonnement voor Natuurspeeltuin de Speeldernis in Rotterdam! Daarmee kun je een jaar lang komen buiten spelen en de wondere wereld van de natuur leren kennen. Klimmen, rennen, hutten bouwen, diertjes kijken... een super dagje uit!

Lees hier de actievoorwaarden.

Tijd: hele dag
Locatie: entreehal van het museum

Zoek een plekje in onze museumbibliotheek en luister naar de leukste en mooiste verhalen uit onze collectie.  

Wanneer:
Tijd: 11:00 en 15:00 uur 
Locatie: bibliotheek
Leeftijd: 3-8 jaar  

Ga op reis door Rotterdam in de nieuwe audiotour voor kinderen. Je stapt samen met Mees en tante Jane in een virtuele metro door de tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’. Zo kom je meer te weten over de stad, de haven en de mensen die er wonen. Misschien herken je sommige plekken wel. Zet je koptelefoon op en ga op reis!

Leen even de telefoon van je ouder of begeleider, want daarop kan je de audiotour beluisteren. Scan de QR-code bij de ingang van de tentoonstelling en begin jouw avontuur. Enneh....vergeet je oortjes niet.

Tentoonstelling Bestemming Havenstad

Kinderen kunnen hun eigen stop-motion filmpje maken met de enthousiaste medewerkers van SKVR. De workshop bestaat deels uit het bedenken, tekenen en uitknippen van materiaal voor de film en deels uit het animeren.

Ga aan boord van een schip van jouw keuze en maak een reis overzee… Jij bedenkt waar je reis naartoe gaat en wat je onderweg tegenkomt. In deze workshop stop-motion breng je de zee - en de wezens die daar leven - in kaart.

Wanneer:
Tijd: 12.00-16.00 uur
Locatie: entreehal

Maak deze voorjaarsvakantie onvergetelijk door een bezoek aan het Maritiem Museum. Kijk voorbij de horizon en laat je inspireren door onze tentoonstellingen, workshops en demonstraties.

Jij komt toch ook deze vakantie?

Reserveer nu voor deze voorjaarsvakantie

Bestel je ticket online

Wat is er nog meer te zien in de voorjaarsvakantie?

Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam in de nieuwe tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa. Met toffe audiotour voor kids.

Tijdens de voorjaarsvakantie is het vaak wat minder weer. Perfect weer om nog even langs te gaan bij Professor Plons.

Openingstijden tijdens de voorjaarsvakantie

  • Maandag t/m zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

  • Zondag: 11.00 - 17.00 uur

Boek nu je ticket
Boek tickets