Ga naar de hoofdinhoud
Nu te zien

Verankerd?! 10 verhalen van migratie over zee

Ergens arriveren waar je onbekend bent, je thuis voelen of juist niet, afscheid nemen: het zijn onderwerpen waar iedereen zich in kan herkennen. Dat was de aanleiding voor het Maritiem Museum om een tentoonstelling te maken over migratie over zee. ‘Verankerd?!’ is een expositie met persoonlijke verhalen van jonge Rotterdamse makers.

De makers vertellen ieder hun unieke en vaak ontroerende verhaal op hun manier. Zo ontstond een tentoonstelling gemaakt in co-creatie door de makers en het museum. Verhalen van de eerste, tweede of derde generatie, verteld vanuit hun perspectief. Of dat nu feitelijk of juist aangrijpend is, velen kunnen zich herkennen in de beleving.

Verankerd?! is vanaf 13 oktober te zien in het Maritiem Museum Rotterdam.

Bekijk een sneak preview
  • Foto's: Tien makers werkten een jaar aan hun projecten

Co-creatie met jonge makers

In ons relatiemagazine 'Vaart!' van augustus 2023 verscheen een artikel over de totstandkoming van deze tentoonstelling en een interview met twee makers.

Lees het artikel hier

Plan je bezoek

Bestel nu direct online je ticket.

Bestel nu direct online
Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.
Boek tickets