Ga naar de hoofdinhoud
Bezoeker bewondert scheepsmodel in de tentoonstelling De Haven
t/m 3 november

De Haven

Ga koppie onder in het verhaal van de Rotterdamse haven, aan de hand van tientallen scheepsmodellen uit onze collectie! Een aantal unieke modellen is decennia lang niet te zien geweest en helemaal gerestaureerd, speciaal voor deze expo.

Ga koppie onder in onze collectie!

Wie Rotterdam zegt, zegt havenstad. Waar beter dan bij het Maritiem Museum, op de plek waar de grootste zeehaven van Europa ooit begon, duik je in het verhaal van deze iconische plek? Je kunt eindeloos rondstruinen en ontdekken welke momenten de haven maakten tot een plaats waar alles groot, groter, grootst is.

Bezoekers bewonderen de collectie van het museum in de tentoonstelling De Haven

Collectie in de hoofdrol

In 'De Haven' speelt onze collectie, die zes eeuwen maritieme geschiedenis beslaat en volgens kenners tot de wereldtop behoort, een hoofdrol. Er zijn ruim zeventig modellen van schepen, kranen en baggermolens te zien én ongeveer honderd schilderijen en foto’s. Deze objecten geven een schitterend beeld van de ontwikkelingen van de Rotterdamse haven. Hoe veranderde de uitvinding van de container daar alles? En wat was het tragische lot van de eerste Nederlandse oceaanstomer?

Nog steeds de grootste

De geschiedenis van de haven laat zien dat Rotterdammers van aanpakken weten. Rond 1900 kwamen steeds grotere schepen vanuit de hele wereld naar de stad. Daarom moest er een haven komen, die maar liefst vijf keer groter was. Dat werd de Waalhaven, nog steeds de grootste gegraven haven ter wereld.

Kom jij De Haven ontdekken?

Bestel nu direct online je ticket voor uw museumbezoek.
Tentoonstelling 'De Haven' vindt u op Deck 2.

Bestel direct online

Of neem alvast een duik in onze prachtige verhalen

In samenwerking met de conservator van de tentoonstelling én een van onze gidsen, hebben we alvast enkele verhalen en foto's uitgelicht. Deze bekijk je nu al online!

Bezoekers bewonderen de collectie in de tentoonstelling De Haven

Met een muisklik naar je voordeur

Als bezoeker ontdek je in deze expo ook de impact van transport op jouw leven. Stel: je bestelt online een fiets uit China. Wat moet er dan allemaal gebeuren om dat pakket bij jou thuis te krijgen? Gaat dit nu heel anders dan vroeger? En welke beroepen spelen een rol? In educatieve spellen, gesponsord door Topsector Logistiek, ontdek je de uitdagende wereld achter transport over de hele wereld.

Boek: Havenschatten

Bij deze tentoonstelling hoort het boek 'Havenschatten' met uitgebreide verhalen en illustraties over de geschiedenis van de Rotterdamse haven.

Bestel het boek online
Boek tickets