Ga naar de hoofdinhoud

Bibliotheek

De bibliotheek van het Maritiem Museum is de oudste en meest omvattende collectie op maritiem gebied in Nederland. De bibliotheek bestaat sinds 1857. Toen was het nog een kleine boekenverzameling in de modellenkamer van de Koninklijke Nederlandsche Yacht-Club. Inmiddels is de bibliotheek uitgegroeid tot een omvangrijke wetenschappelijke en waardevolle collectie.

Behalve internationale literatuur over scheepvaart, scheepsbouw, haven en offshore beheert de museumbibliotheek een aantal omvangrijke boeken- en tijdschriftencollecties, waaronder de collectie oude drukken van de Rotterdamse verzamelaar dr. W.A. Engelbrecht.

Vragen?

De bibliotheek is dé plek om meer te weten te komen over maritieme onderwerpen. Het is een ontmoetingsplek voor onderzoek en om te grasduinen in de historie, maar ook in wat nu speelt op maritiem gebied. Zo kun je, voor het onderzoek naar schepen, de omvangrijke collectieregisters gebruiken, waarin bouwgegevens staan over zee- en binnenvaartschepen.

Tijdschriftseries

Niet alle tijdschiftseries zijn dagelijks in te zien in onze bibliotheek. We leggen deze graag voor je klaar. Om er zeker van te zijn dat de door jou gewenste titels aanwezig zijn op de dag van je bezoek kun je contact met ons opnemen. Doe dit minimaal een week van tevoren. Wij bevestigen dan je aanvraag. Neem voor de zekerheid van tevoren contact op met de bibliotheek of de gewenste titels klaarliggen. Gebruik de onderstaande knop.

De museumbibliotheek heeft ook een grote collectie oude drukken. Deze zijn op afspraak voor wetenschappelijk onderzoek in te zien.

De collectie van de bibliotheek van het Maritiem Museum is online te raadplegen.

Naast de algemene bezoekersvoorwaarden van het Maritiem Museum gelden extra bezoekersvoorwaarden voor de bibliotheek.

Boeken van de Norske Veritas over bescherming van leven, eigendom en milieu
Boek tickets