Ga naar de hoofdinhoud
Maritiem Museum Rotterdam by night

Bereikbaarheid

Het Maritiem Museum ligt op de kruising Blaak-Coolsingel in de binnenstad van Rotterdam, midden in het bruisende Maritiem District. Het museum is uitstekend bereikbaar en ligt op loopafstand van de Erasmusbrug, CS en Markthal.

Adres:

Leuvehaven 1 / Maritiem District
3011 EA Rotterdam
Tel: 010 413 26 80

Postbus 988
3000 AZ Rotterdam

GPS coördinaten: 51.91739, 4.48210

Neem contact op

Leuvepaviljoen

Tussen de Coolsingel en de Erasmusbrug staan, aan de Schiedamsedijk, de deuren van het Leuvepaviljoen voor je open. Hier vind je twee toegankelijke werkplaatsen van het Maritiem Museum, het haven-informatiepunt Port Pavilion en ons horecapunt Loeve voor ijs, wafels en koffie (met terras).

Kom je met de fiets of te voet?

Het Maritiem Museum is uitstekend bereikbaar te voet of per fiets. Ideaal als je in Rotterdam of omgeving woont of verblijft! Er is voldoende ruimte om je fiets te stallen in de buurt van het museum. Ook is, aan de overkant van de straat, de (gratis) openbare fietsenstalling 'Coolsingel' te vinden. Zin om met de fiets te komen vanuit een omliggende stad of dorp?

Kom je met de auto?


Parkeren in de nabije omgeving
Het museum heeft geen eigen parkeergelegenheid maar in de directe omgeving vind je o.a. parkeergarage Erasmusbrug, parkeergarage Markthal, parkeergarage Museumpark, parkeergarage Schouwburgplein en de P+R Kralingse zoom. Parkeren is daar gratis als je verder reist met OV. Met de metro reis je in 10 minuten naar station Beurs, bij het museum voor de deur.

Parkeerplaatsen voor personen met een beperking
Tegenover de ingang van het hoofdgebouw aan de Leuvehaven zijn twee parkeerplaatsen voor bezoekers met een beperking. Daarnaast is er de mogelijkheid om aan de Blaak-zijde tijdelijk te parkeren om passagiers te laten uitstappen.

Openbaar vervoer

Het museum is uitstekend bereikbaar met tram, bus, metro, trein, waterbus en -taxi:

  • Trams vanaf CS: lijn 8 richting Spangen, lijn 23 richting Beverwaard en lijn 25 richting Carnisselande
  • Bus: lijn 32 halte Westblaak
  • Metro: Station Beurs of station Leuvehaven
  • Trein: Centraal station Rotterdam of station Blaak
  • Waterbus: Halte Erasmusbrug
  • Watertaxi: Halte 47 Leuvehaven
Plattegrond museumhaven
Boek tickets