Ga naar de hoofdinhoud

Schepenbouwers

Begeleide les voor klas 1 en 2, voor elk niveau

Op de wereld zijn heel veel verschillende schepen. Snelle schepen, langzame schepen, grote schepen, kleine schepen, schepen van kunststof, van hout of staal. Allemaal zijn ze anders gemaakt, omdat ze andere dingen moeten kunnen. De functie van het schip, bepaalt hoe het eruit ziet. Maar hoe maak je nou eigenlijk een schip?

Bouw je eigen schip

Leerlingen stropen hun mouwen op, doen hun haar in een staart en laten hun spierballen rollen, want in deze les bouwen ze een eigen zeiljacht! Dat is niet alleen heel vet om te doen, maar als je je eigen schip bouwt, maak je ook zo een stoel, bed of kast.

Praktische informatie

Kosten: € 7,00 per leerling.

Maximale groepsgrootte: 30 leerlingen. Minimaal 3 begeleiders vereist.

Wij vinden het belangrijk dat er voldoende begeleiders zijn, daarom bieden we maximaal 8 begeleiders per groep gratis entree.

Wanneer?

Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09:30 tot 12:30 of van 13:00 tot 16:00 (m.u.v. schoolvakanties)

Boek nu

Daarom!

  • Combinatie 21st century skills en maakonderwijs
  • Zelfvertrouwen en inzicht in techniek
  • Betekenisvolle invulling techniekonderwijs
  • Werken met écht gereedschap en hout
  • Rijke leeromgeving
  • Sluit naadloos aan bij leerdoelen SLO
  • Aansluiting “soft skills”, als communiceren, samenwerken en creatief denken

Tijdens de les 'Schepenbouwers' komen leerlingen alles te weten over scheepsbouw. Een enthousiaste museumdocent ontvangt de klas en gaat met hen naar het paviljoen in de museumhaven.

De leerlingen doen in de werkplaatsen inspiratie op. Ze onderzoeken hoe houten en stalen schepen in elkaar zitten en maken een spetterende demonstratie in de smederij mee. Tijd voor het echte werk! In één van de museumschepen gaan de leerlingen aan de slag met gereedschap, zoals boor- en schroefmachines, en bouwen zij een eigen zeiljacht op schaal.

Verken je route met de VR-tour

Doe de interactieve tour door de museumhaven om te ontdekken wat de leerlingen gaan ervaren, leren en doen tijdens het programma.

Timelapse: boot bouwen

Ontdek welk schip de leerlingen gaat bouwen (en hoe) in deze timelapse.

Bekijk de timelapse van het bootje dat de leerlingen gaan bouwen!

Meer weten of boeken?

Bel ons voor meer informatie of een reservering via 010 4029 264 of stuur een email naar sales@maritiemmuseum.nl met je vraag en contactgegevens.

Neem contact met ons op
Boek tickets