Ga naar de hoofdinhoud
Diverse gastschepen liggen in onze museumhaven.

Schepen te gast

In onze museumhaven ontdek je uniek varend erfgoed. Je vindt er onze eigen schepen en kranen, maar we nodigen ook regelmatig andere schepen uit. Van tallships tot Plastic Whale, van een solarboot tot patrouillevaartuig.

Wintergast: Plastic Whale

Plastic Whale is een sociale onderneming met een missie: we willen een plasticvrij land en zee. Wereldwijd. Dit bereiken we door anderen te laten zien dat uit plastic afval economische waarde kan worden gecreëerd, waarbij zoveel mogelijk mensen en bedrijven worden betrokken binnen de pijlers: We Collect, We Create, We Educate. 

Het plasticprobleem kent geen seizoenen. In de winter kun je nog steeds terecht samen plastic vissen, terwijl je geniet van de frisse buitenlucht! Met een met een warm drankje vaar je door het rustige Maritiem District.

Aanmelden Plastic Winter Vissen

Wil je, met je team, afdeling of bedrijf ook meedoen met Winter Vissen?

Neem contact op met Plastic Whale.

In het voorjaar verwachten we nieuwe bijzondere gastscheen aan de gastenteiger. Houd de website in de gaten!

Wintervissen met Plastic Whale

De HELENA is het vaste gastschip in onze museumhaven. Dit is het oudste, nog zeilende binnenvaartschip van Nederland in authentieke staat. De HELENA is een prachtschip om te zien vanaf de steiger. Wil je het schip van binnen bekijken? Dan is een vaartocht een aanrader.

Wim van Horen in zijn parlevinker

Deze varende supermarkt uit 1962 is een begrip bij de Nederlandse binnenvaart en het summum van de parlevinkercultuur in Nederland. Vroeger deed de schippers en schippersvrouwen hun boodschappen vanaf hun eigen schip, want om het schip stil te leggen voor boodschappen daar was er geen tijd voor. Eigenaar Wim van Hooren is een bekende in het schipperswereldje, tot 2008 voer hij rond met zijn parlevinker als supermarkteigenaar en nu struint hij de Nederlandse wateren en nautische evenementen af.

Het Maritiem Museum is het historische hart van het Maritiem District, het gebied midden in de binnenstad, waar de Rotterdamse haven ooit begon. Op deze plek staan high-rise en maritieme historie naast elkaar. Je vindt hier uniek varend erfgoed en activiteiten op en om het water, aan een wolkenkrabbend waterfront.

Museumhaven
Boek tickets