Ga naar de hoofdinhoud
Interieur museumcafé Het Lage Licht

Het Lage Licht: Met uitzicht op de vuurtoren

Het museumcafé heeft een frisse, maritieme uitstraling en een eigentijds interieur. Centraal staat een scheepsmodel van de 'Nieuw Amsterdam', een voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn van maar liefst 2,5 meter.

In het interieur zijn meerdere scheepsmodellen te bewonderen, bijvoorbeeld van een Engels lichtschip, een roeiboot, een kruidnagelschip en het prototype van een vrachtschip dat op atoomkracht zou kunnen varen.

Onze keuken is recht door zee

Zoveel mogelijk gerechten worden gemaakt van lokale en duurzame producten. Zo drink je cappuccino van het eerlijke koffiemerk Peeze en drink je ons eigen bier, de 'Kaapse Graanzuiger'. De kaas is van Rotterdamsche Oude en het brood - dat bij soepen en salades wordt geserveerd, maar ook als sandwich te bestellen is – is bijzonder. Dit is Zeeuws natuurdesembrood, dat wordt bereid met gezuiverd zeewater uit Nationaal Park Oosterschelde.

Koffie met gebak vrolijk gebracht op het terras van museumcafé Het Lage Licht.

Het museumcafé is uitermate geschikt voor:

  • Ontvangst / borrel (100 personen)
  • Sit down lunch / diner (50 personen)

Het Lage Licht is onder bepaalde voorwaarden exclusief te huren binnen en buiten openingstijden van het museum (17.00 - 22.30 uur), ook op maandagen m.u.v. schoolvakanties). Vraag ons naar de mogelijkheden.

  • Walking dinner (70 personen)
  • Dinner (50 personen)
  • Receptie (100 personen)
  • WiFi
  • Achtergrondmuziek
  • Garderobe

Het Lage Licht is vernoemd naar de vuurtoren in de Maritiem Museum Haven. Deze vuurtoren stond vanaf het eind van de 19e eeuw in Hoek van Holland om daar, samen met Het Hoge Licht, schepen veilig de Rotterdamse haven in te loodsen. Het Lage Licht doofde in 1967 kreeg in de jaren negentig zijn huidige plek in de museumhaven.

Vragen of boeken?

We zijn van maandag tot vrijdag tussen 09:00 en 17:00 telefonisch bereikbaar op 010 4029264 of stuur een e-mail naar sales@maritiemmuseum.nl met je vraag en contactgegevens.

Neem contact op
Boek tickets