Ga naar de hoofdinhoud
Dansmakers

SKVR Dansmakers: Vaart

In de dansvoorstelling VAART dompelen de SKVR Dansmakers zich onder in de beelden en verhalen van zes eeuwen maritieme kunst. We blikken terug, kijken vooruit en zoomen in. We richten onze blik op onszelf en de ander. Wie bepaalt de richting? Wat bepaalt jouw koers? Durf je tegen de stroom in te gaan, jezelf te laten zien?

De tentoonstelling Maritieme Meesterwerken dient als inspiratiebron en decor. Overkoepelende thema’s uit de verschillende kunstwerken zetten de dansers in beweging. Afscheid nemen, verlangen, terugkeren. Staan blijven of doorgaan? Samen of alleen?  

Bedankt choreografen Linda van Dijk, Agnes Philipsen, Dorinda Dijs en cameraman Paul Sixta. Maar zeker ook de talenten die onze tentoonstelling door dans verder verlevendigden; Sem, Sara, Arabella, Hiba, Iria, Sammy, Evy, Ella, Arwen, Aylin, Neva, Mei Lin, Nemali, Iris, Nomi, Nima, Jolie, Ella, Brianna, Nilaja, Uma, Leyla, Alice, Lies, Faiza, Na'Ziya, Tünde, 
Anna, Gaia, Mila en Olivia!

SKVR Dansmakers is er voor getalenteerde en gemotiveerde jonge dansers. Ze werken met een danscoach aan diverse choreografieën en treden minimaal zes keer per jaar op. De groepen die je ziet in de video bestaat uit drie leeftijdscategoriën. 

Twee unieke kunstcollecties komen samen. Leer een tot dusver onbekende, maritieme wereld kennen achter beroemde kunstwerken. Boijmans Van Beuningen gaat voor anker in het Maritiem Museum. De tentoonstelling vertelt de verhalen van de scheepvaart en havens en de mensen die daarin leven via zes eeuwen (schilder)kunst, met een unieke collectie van Jeroen Bosch via Willem van de Velde de Oude naar Guido van der Werve en van de 16e tot de 21e eeuw.

Dansmakers
Boek tickets