Ga naar de hoofdinhoud
8 mei 2024

Kom jij Professor Plons uitzwaaien?

Al 33 jaar heeft Professor Plons zijn eigen kinder-doe-tentoonstelling in het Maritiem Museum Rotterdam. Hier houdt hij zich bezig met onderzoek, leert hij de kinderen spelenderwijs meer over de maritieme wereld en maakt hij zich klaar voor een wereldreis.

Na vier edities van zijn eigen tentoonstelling is het eindelijk tijd voor de grote reis. Professor Plons heeft wel vaker reizen gemaakt, waarbij hij onderzoek verrichte en objecten verzamelde voor zijn collectie bijzondere maritieme objecten. Maar nu is het tijd voor de ultieme reis. Professor Plons en zijn vrienden, Mecha Mo, Sai-Ling, Kapitein Kurk en Dobber gaan natuurlijk ook mee op reis en zelfs Schurk Scheurbuik stapt 'onopgemerkt' aan boord.

Op 8 mei 2024 vertrekken ze echt

Op woensdag 8 mei 2024 om 14:00 uur varen de professor en zijn vrienden uit en iedereen is welkom om ze uit te zwaaien.

Mecha Mo start de motor op, Kapitein Kurk bestuurt het schip en Sai-Ling helpt met het navigeren. Scheepshond Dobber geniet van het uitzicht en Schurk Scheurbuik is overal en nergens te vinden op het schip. Voor de zekerheid gaat ook douanehond Doerak, van het Belasting & Douane Museum, het eerste stukje mee. Hij ziet erop toe dat er geen ongewenste spullen aan boord zijn.

Het uitzwaaien van Professor Plons, in de Maritiem Museum Haven, is gratis toegankelijk. Wil je het museum zelf bezoeken, dan is het aanschaffen van een entreekaart verplicht.

Plons! De toekomst van de zee

In de nieuwe kinder-doe-expo ‘Plons! De toekomst van de zee’ worden jonge bezoekers van het Maritiem Museum ondergedompeld in de fascinerende (onder)waterwereld. De nieuwe tentoonstelling laat je nadenken over de kansen die de zee biedt om de uitdagingen rond klimaat, vervuiling en de energietransitie aan te gaan.

Door in de wonderlijke (onder)waterwereld van ‘Plons!’ te stappen, ontdekken kinderen spelenderwijs dat ze zelf invloed kunnen hebben op hun wereld. Bijvoorbeeld door een onderwaterboerderij te ontwerpen, schone energie te maken, helpen de zee op te ruimen en schepen te bouwen die geïnspireerd zijn op het ontwerp van de natuur. Voor de allerkleinsten zullen er weer maritieme speeltoestellen zijn.

Boek tickets