Ga naar de hoofdinhoud
24, 25 en 26 mei

Maritiem Museum 'On Tour'

Regelmatig gaan we 'On Tour' en bezoeken we, met onze schepen, nautische evenementen in binnen- en buitenland.

We willen graag een breed publiek kennis laten maken met de historische vloot van het museum: een uniek stukje Nederlandse, maritieme geschiedenis. Daarom gaan we regelmatig op pad en laten we onze unieke varende collectie ook elders in het land, en soms in het buitenland zien. Aan boord vertellen onze vrijwilligers de bezoekers graag over de geschiedenis van het schip.

Dordt in Stoom 24, 25 en 26 mei

Voor de 20e keer organiseert Dordrecht het grootste stoomevenement van Europa, 'Dordt in Stoom'. In één weekend worden er zo'n 250.000 bezoekers worden verwacht. Tijdens dit evenement bonkt het en stoomt het in de Dordtse binnenstad waar echt alle soorten stoommachines te bewonderen zijn. Er is muziek, een maritieme markt, kinderactiviteiten en natuurlijk wordt er ook aan de innerlijke mens gedacht.

De Stadsgraanzuiger Nr 19 'on tour'

Je bent van harte welkom aan boord van de Stadsgraanzuiger die onder stoom is en afgemeerd ligt aan de Dordtse kade. De graanzuiger is recent gerestaureerd en is tijdens dit weekend te bewonderen bij 'Dordt in Stoom'. Het weekend daarna, op 1 en 2 juni, is de Stadsgraanzuiger 19 te bewonderen in de Maritiem Museum Haven, waar de graanzuiger tijdens het stoomweekend weer een demonstratie laden en lossen van graan zal geven.

Trots op varende collectie

Stoomsleper 'Volharding 1' is dit weekend afgereisd naar Dordrecht waar onze Rijnstoomsleper 'Pieter Boele' in haar thuishaven te vinden is. Deze stoomsleper is onderdeel van de collectie van het Maritiem Museum Rotterdam, maar heeft een vaste ligplaats in Dordrecht. Maak dit weekend een rondvaart met deze stoere stoomslepers en kom meer te weten over de geschiedenis van dit varend erfgoed. Ook de 'Maashaven' is dit weekend in Dordt te vinden. We zijn bijzonder trots op onze indrukwekkende collectie operationeel varend erfgoed uit de negentiende en twintigste eeuw. Deze houden we in werkende staat. Zo beheren we vrachtschepen, een parlevinker, sleepboten, havenkranen en – machines.

Boek tickets