Ga naar de hoofdinhoud
30 MRT T/M 5 APR

Museumweek: deel je Museumkaart

Leen tijdens de Museumweek je Museumkaart uit. Geef je oma een museumbezoek, laat je bakker of slager cultuur proeven en check eens bij je buurman of hij een tentoonstelling kan waarderen. Zo kunnen we samen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere aanbod in musea. Leuk, want het museum is van en voor ons allemaal!

Tijdens de Museumweek mag een ander met jouw Museumkaart naar het museum

In deze week van 30 maart t/m 5 april wordt de foto op je museumkaart niet gecontroleerd aan de kassa, dus ook je goede vriend of vriendin kan het museum, met de kaart bezoeken. Kopie museumkaart of een foto wordt echter niet geaccepteerd. De bezoeker moet wel het originele kaartje kunnen tonen.

De museumhaven gaat weer open!

Tijdens de museumweek gaat de museumhaven weer helemaal open: de schepen en kranen zijn weer toegankelijk, we halen de maritieme ambachten van stal en de terrassen van museumcafé 'Het Lage Licht' en IJssalon 'Loeve' staan klaar om bezoekers te ontvangen. De motoren draaien op volle toeren, de schepen gaan weer varen en in onze smederij spatten de vonken in het rond tijdens de demonstraties van de smid.

In de museumhaven beleef je de maritieme wereld van toen. Hoe was het leven en werken aan boord van de schepen en kranen? Waar sliepen de kinderen, hoe werd er gekookt en hadden ze wel een WC aan boord?

In onze eigentijdse tentoonstellingen leer je meer over de maritieme wereld van nu, toen en in de toekomst. Luister naar de verhalen van de Rotterdammers in 'Bestemming Havenstad', ontdek het werk midden op zee in de 'Offshore experience' of verdwaal tussen tientallen scheepsmodellen in tentoonstelling 'De Haven".

Meer weten over Museumweek?

Geef je oma een museumbezoek, laat je bakker of slager cultuur proeven en check eens bij je buurman of hij een tentoonstelling kan waarderen. Zo kunnen we samen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere aanbod in musea.

Bekijk het complete aanbod
Boek tickets