Ga naar de hoofdinhoud
Bezoekers struinen langs de kade van de museumhaven
1 T/M 7 APR

Museumweek

Tijdens de Nationale Museumweek ga jij of iemand die je kent op pad met je museumkaart om inspiratie op te doen in het museum. Verwonder, beleef en ontdek de verhalen achter onze collectie.

Tijdens de Museumweek mag een ander met jouw Museumkaart naar het museum

Verras een goede vriend, vriendin, familielid of collega en leen je museumkaart uit voor een week. Van 1 t/m 7 april mogen alle 1,38 miljoen Museumkaarthouders hun persoonlijke museumkaart aan een ander geven. Deze week is jouw kaart ook voor een ander en controleren we niet of de foto op je Museumkaart wel echt van jou is.

De museumhaven gaat weer open!

Tijdens de museumweek gaat de museumhaven weer helemaal open: de schepen en kranen zijn weer toegankelijk, we halen de maritieme ambachten van stal en de terrassen van museumcafé 'Het Lage Licht' en IJssalon 'Loeve' staan klaar om bezoekers te ontvangen. De motoren draaien op volle toeren, de schepen gaan weer varen en in onze smederij spatten de vonken in het rond tijdens de demonstraties van de smid.

In de museumhaven beleef je de maritieme wereld van toen. Hoe was het leven en werken aan boord van de schepen en kranen? Waar sliepen de kinderen, hoe werd er gekookt en hadden ze wel een WC aan boord?

In onze eigentijdse tentoonstellingen leer je meer over de maritieme wereld van nu, toen en in de toekomst. Luister naar de verhalen van de Rotterdammers in 'Bestemming Havenstad', ontdek het werk midden op zee in de 'Offshore experience' of verdwaal tussen tientallen scheepsmodellen in tentoonstelling 'De Haven".

Bestemming Havenstad
Boek tickets