Ga naar de hoofdinhoud
3, 4 en 5 mei

Circusstad festival in de Maritiem Museum Haven

The Weight of Water is een spannende, poëtische dans/circusvoorstelling op het water. Het laat een streven naar macht zien, maar toont ook de afhankelijkheid van elkaar, en van grotere oncontroleerbare elementen. Deze is te zien in de Maritiem Museum Haven.

Voor het publiek op de kade doemt in de verte een imposante, strak wit vormgegeven varende trap op. Met daarop zes performers die in een spannende dans de dialoog aangaan met het kantelende object. Ondertussen begeleiden muzikanten op een drijvend plateau live de zinderende dynamiek met een combinatie van zang, trompet, gitaar, analoge synthesizer en tekstsamples van speeches van politici.

Bestel je ticket voor deze tentoonstelling

The weight of Water is op 3, 4 en 5 mei in de Maritiem Museum Haven.
Tickets voor de tentoonstelling koop je bij Circusstad.
Enkel je ticket voor het Maritiem Museum voldoet dus niet.

Bestel je ticket nu

De wereld wankelt

Al snel blijkt hoe wankel de trap is: als één van de opvarenden zich naar de andere kant verplaatst, kantelt het geheel en moet de rest onmiddellijk reageren om niet uit te glijden en in het water te vallen. Er staat dus veel op het spel, het risico is continu voelbaar voor het publiek. 

"Terwijl politici eindeloos discussiëren en zich laten verleiden door een machtsspel dat vooral verliezers kent, balanceren we op de drempel van de toekomst – kwetsbaar en verlangend naar houvast."  

Meer over Circusstad

Wil je meer weten over The Weight of Water van Panama Pictures? Meer informatie vind je hier.

Boek tickets