Ga naar de hoofdinhoud
Tweede Maasvlakte Rotterdam

Van Oord

Maritieme vindingrijkheid verklaart ons succes. In de 150 jaar dat we bestaan, heeft Van Oord wereldwijd naam gemaakt met baggeren.

Partner Business Club en Offshore Experience

Een van de bekendste projecten is de aanleg van de palmeilanden in Dubai maar we realiseerden ook de Maasvlakte 2 en de Nieuwe Waterweg. Daarnaast opereren we in de offshoremarkt. De bouw van windmolenparken op zee, vooral in de Noordzee, is een nieuwe pijler. Vanuit ons verantwoordelijkheidsgevoel voor de maritieme geschiedenis van onze onderneming en van de daar in opgegane bedrijven, richten we ons op de langetermijnontwikkeling. Vanuit thuisbasis Rotterdam managen we ons bedrijf voor de volgende generaties.

Maritieme schatbewaarders

Rotterdam is belangrijk voor Van Oord. Veel medewerkers komen uit de regio, vaak opgeleid aan het STC Rotterdam of aan de TU Delft. Onze zeeschepen worden veelal gebouwd bij werven in de regio. Een nieuw schip nemen we steevast in gebruik aan de Cruise Terminal. Ook doen we jaarlijks mee aan de Wereldhavendagen. Als een van de oudste businesspartners van het Maritiem Museum Rotterdam – waardoor we onze medewerkers regelmatig vrijkaartjes kunnen geven - ligt het voor de hand dat we in de “Offshore Experience” stapten. Als bewaker van ons bedrijfsverleden steunen we de officiële schatbewaarder van de maritieme geschiedenis.

We danken ons bestaan aan Rotterdamse ondernemers. Bedrijven met de missie om de Rotterdammers de wonderen van de maritiem industrie te laten zien. Van Oord was een van de eerste partijen die zich destijds aansloot bij onze Business clubs. Hun reden? Die verschilt amper van onze oprichters.

Bert Boer, Algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam
Boek tickets