Ga naar de hoofdinhoud
Gebouw STC Group

STC: Partner Offshore Experience

STC Group verzorgt praktijk gerichte vmbo-, mbo-, hbo- en masteropleidingen voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Vanuit onze filosofie ‘horen en zien geeft vluchtige kennis, doen en beleven doet begrijpen’ stomen wij studenten klaar voor de beroepspraktijk.

Dat doen we met behulp van simulatoren en in samenspraak met het bedrijfsleven. Verschillende opleidingen die worden aangeboden vanuit het STC vmbo college, het STC mbo college en het Rotterdam Mainport University (hbo), vormen een solide basis voor een toekomst in de offshore. Voor volwassenen en professionals in de maritieme sector bieden wij diverse om-, her- of bijscholingstrajecten aan via STC Training & Consultancy

Technisch avontuur

De offshorewereld heeft een grote aantrekkingskracht op avontuurlijk, technisch talent. Niet zo verwonderlijk, want het werkveld van de Nederlandse offshorebedrijven strekt zich uit tot de verste uithoeken van de wereld. STC Group biedt diverse opleidingen aan voor diverse uitdagende beroepen in de offshoresector. Die brengen we maar wat graag onder de aandacht van het grote publiek. De “Offshore Experience” van het Maritiem Museum Rotterdam is hiervoor een uitgelezen kans die we met beide handen aangrijpen. Ons gezamenlijke doel: het neerzetten van een avontuurlijke offshore-expositie waar jong en oud horen en zien maar vooral ook doen en beleven.

Educatie is een van onze speerpunten in ons beleid. We willen jong en oud inspireren en motiveren voor de maritieme sector. Een samenwerking met partner STC Group maakt het mogelijk om ook op langere termijn dit beleid uit te dragen. STC Group en het Maritiem Museum brengen een gezamenlijk doel, op twee manieren ten uitvoering.

Bert Boer, Algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam
Boek tickets