Ga naar de hoofdinhoud
Bezoekers op het platform van de Offshore Experience

IRO: Partner Offshore Experience

De IRO (Vereniging Industriële Raad voor de Olie- en Gasindustrie en Offshore Renewable Industrie) behartigt sinds 1971 de belangen van leden uit de hele toeleveringsketen.

De Nederlandse toeleveringsindustrie voor offshorewinning van olie, gas, wind en mariene energie hoort bij de beste vijf ter wereld. De Iro behartig de belangen van toeleveranciers: van bouw en consultancy tot installatie, exploitatie, personeel en veiligheidsnormen. Wij focussen op drie essentiële pijlers voor de continuïteit van de industrie: bevordering van handel & uitvoer, innovatie & technologie en menselijk kapitaal & onderwijs. Onze non-profit dienstverlening varieert van het verzamelen van bedrijfsinformatie en faciliteren van netwerkmogelijkheden tot betrekkingen onderhouden met overheid en ngo’s, deelname aan beurzen en handelsmissies en opleidingen.

Offshoreverbinders

Nederland is een Maritiem Land en Nederlandse offshorebedrijven behoren tot de wereldtop. De verhalen over hun verleden, heden en toekomst horen nergens zo thuis als in het Maritiem Museum. Dat maakt met de Offshore Experience de sector van de energiewinning op zee – zowel vroeger als nu belangrijk voor Nederland – toegankelijk voor een groot publiek. Iets om trots op te zijn! Logisch dat wij als dé belangenbehartiger van toeleveringsbedrijven voor deze sector vanaf het begin hebben meegewerkt aan het opzetten van deze tentoonstelling. Een ware belevenis die de veelzijdigheid en dynamiek van de energiewinning op zee in al haar facetten belicht.

Als je een grote expositie gaat maken over de offshore sector, dan hoort IRO daar vanzelfsprekend bij. Als brancheorganisatie vertegenwoordigen zij een groot aantal bedrijven uit de sector. IRO is daarom voor ons de perfecte ambassadeur richting nieuwe potentiele sponsors. Alleen al het feit dat zij een groot deel van vergaderingen en bijeenkomsten voortaan in het Maritiem Museum plannen is voor ons goud waard.

Bert Boer, Algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam
Boek tickets