
Een schip vol emoties
Een schilderij, een scheepsmodel of een standbeeld, het roept bij bezoekers verschillende gevoelens op. In de afgelopen 150 jaar zijn de objecten uit de collectie van het Maritiem Museum om specifieke redenen verzameld, maar buiten die context kunnen deze voorwerpen mensen op andere manieren raken.
Zeker als deze voorwerpen een link hebben met bijvoorbeeld het koloniaal- en slavernijverleden van de stad. De emoties lopen soms zo hoog op dat het een gesprek bemoeilijkt. Hoe kan het museum in de wijze van presenteren bijdragen aan de dialoog?
Deze vraag staat centraal op zondag 22 juni tijdens een interactieve workshop ‘emotienetwerken’. Onder begeleiding van een externe gesprekspartner wisselen deelnemers met elkaar van gedachten over het zeldzame scheepsmodel van de Padmos-Blijdorp uit de collectie van het museum. Welke verhalen gaan schuil achter het schip, welke emoties roepen deze op en op welke manier kan het museum dit model tonen om het gesprek hierover juist te bevorderen?
Denk je mee?
Voor wie:
Geïnteresseerden die zich betrokken voelen bij de collectie van het Maritiem Museum en willen meedenken over het presenteren ervan.
Locatie:
Maritiem Museum, Leuvehaven 1, 3011 EA Rotterdam
Datum:
Zondag 22 juni
Tijden:
11:00-13:00 uur
Aantal deelnemers:
Maximaal 15 personen
Emotienetwerken is een gespreksmethode, ontwikkeld door de Reinwardt Academie en Imagine IC, om inzicht te geven in hoe mensen verschillend over onderwerpen kunnen denken. Het legt het ingewikkelde samenspel van emoties en belangen rond erfgoed bloot.