Ga naar de hoofdinhoud

Wereldhavendagen

Ook de Wereldhavendagen vier je natuurlijk bij het Maritiem Museum! Van 30 augustus t/m 3 september vindt een onvergetelijke editie van het Maritiem Festival plaats.

Dit jaar vinden de Wereldhavendagen op 1, 2 en 3 september plaats. Uiteraard staat de haven weer centraal en bruist de stad Rotterdam van de maritieme activiteiten. Het Maritiem Museum ontbreekt niet in het spetterende programma: voorafgaand aan én tijdens de Wereldhavendagen biedt het museum een bijzonder programma voor bezoekers van alle leeftijden.

De Rotterdamse haven op een voetstuk

Het Maritiem Museum en de Wereldhavendagen delen een ambitie: beiden zijn bevlogen over de Rotterdamse haven en indrukwekkend maritiem erfgoed. Het Maritiem Museum verrast een breed publiek met maritieme verhalen, een missie die tijdens de Wereldhavendagen extra kracht wordt bijgezet met een stadsbreed programma.

Foto-tentoonstelling Wereldhavendagen

Op de gevel van het Maritiem Museum is tijdens de Wereldhavendagen, net als vorig jaar, een bijzondere foto-tentoonstelling te bewonderen. Hierin staan havenberoepen centraal, gefotografeerd door bejubeld fotograaf Anne Reitsma.

De foto-tentoonstelling op de gevel van het Maritiem Museum staat tijdens de Wereldhavendagen

Ontdek het Maritiem Festival!

Het Maritiem Festival is hét hoogtepunt tijdens de Wereldhavendagen bij het Maritiem Museum. Van woensdag 30 augustus tot en met zondag 3 september is er van alles te doen. Duik in een verrassend programma en ontdek een vracht verhalen. Het Maritiem Festival is een feest voor jong en oud, met heel veel gastschepen, workshops en een terras om te ontspannen aan de waterkant.

Stoomsleepboot Volharding 1

Stap aan boord van een historische vaart (2 en 3 september)

Op zaterdag 2 en zondag 3 september biedt het Maritiem Museum historische rondvaarten aan door de Rotterdamse haven. Tijdens deze vaarten krijg je de kans om de stad vanaf het water te bewonderen en te luisteren naar boeiende verhalen over het maritieme heden en verleden van de havenstad.

Op zaterdag 2 september kun je op meerdere tijden aan boord stappen van de Dockyard V uit, een prachtig historisch schip dat je mee terugneemt in de tijd. Op zondag 3 september is de beurt aan de Volharding I, een indrukwekkende stoomsleper.

Dagje uit in de zomer?

Wil je de zomervakantie op een bijzondere manier afsluiten? Breng dan een bezoek aan het Maritiem Museum en beleef een spetterend dagje uit! Naast het speciale programma tijdens de Wereldhavendagen heeft het museum gedurende de hele zomer tal van activiteiten en tentoonstellingen voor jong en oud.

Of je nu geïnteresseerd bent in de historische schepen, interactieve exposities of gewoon wilt genieten van een gezellige dag in een maritieme omgeving: het Maritiem Museum heeft voor elk wat wils. Kom langs en maak je zomer onvergetelijk!

Even afkoelen met een ijsje

Tijdens de Wereldhavendagen kan het flink warm worden, als de zomerzon hoog aan de hemel staat. Gelukkig is het Maritiem Museum dé plek om even uit te rusten aan de waterkant en te genieten van een ijsje of een koel drankje. Dat kan bij ijssalon Loeve. Je vindt Loeve in het Leuvepaviljoen, tussen de Erasmusbrug en de Coolsingel, middenin de Maritiem Museum Haven.

Schepijs in Loeve

Goed bereikbaar

Het Maritiem Museum is goed te voet te bereiken, bijvoorbeeld vanaf de zuidzijde van de Erasmusbrug (bij het nieuwe Luxor Theater), de Noordzijde van de Maastunnel, de Oude Haven (bij het Witte Huis) of Blaak.

Kom je met het openbaar vervoer? Het museum is ook prima bereikbaar met de metro. Stap dan uit bij halte Blaak. Vanaf daar is het maar een korte wandeling naar het museum.

Wil je je bezoek aan het Maritiem Museum extra bijzonder maken? Kies er dan voor om te reizen met de watertaxi. Zo geniet je ook nog van het uitzicht over de Maas én kom je meteen al door de Maritiem Museum Haven!

Een spetterend dagje uit!

Met een museumhaven vol maritiem erfgoed en een afwisselend programma tijdens de Wereldhavendagen, is het Maritiem Museum een onvergetelijk dagje uit voor jong en oud. Kom ook langs en ontdek havenstad Rotterdam op z'n best!

Boek tickets