Go to main content
2023

Herfstvakantie in het Museum: binnen én buiten van alles te doen!

Ga op avontuur met het hele gezin en ontdek de maritieme wereld: probeer hoe het is om te werken op een boorplatform, doe mee met leuke knutselworkshops én de kleurwedstrijd en maak een virtuele reis met de kids audiotour. Lekker even uitwaaien? Klim in de museumhaven op kranen en schepen en wordt een echte kapitein. Er is zoveel te beleven! 

Laat de creativiteit van je kinderen de vrije loop tijdens onze knutselworkshops:

Locatie: in de entreehal van het museum.

Win een rondvaart met onbeperkt pannenkoeken eten! 

Maak jij de mooiste kleurplaat? Kom naar het museum en maak jouw mooiste creatie. Winnen wil je écht wel, want je mag met je familie (t.w.v. €80,-) 75 minuten op de Pannenkoekenboot zoveel pannenkoeken eten als je op kunt!

Lees hier de actievoorwaarden.

Doe de nieuwe kids audiotour en leer alles over Rotterdam, de haven en de mensen die er wonen. Je stapt samen met Mees en tante Jane in een virtuele metro door de tentoonstelling 'Bestemming Havenstad'.

Lekker naar buiten!

Ga op ontdekking in de museumhaven - er is van alles te zien en te doen: kom dekzwabberen, touwslaan, loopplank lopen en doe het Professor Plons klauterparcours. Neem een kijkje bij de demonstratie van de smid in de werkplaats, vaar mee met de fluisterboot en klim aan boord van onze schepen en kranen. 

Ga op ontdekking in de museumhaven en leer maritieme vaardigheden. Vraag de stempelkaart bij de kassa en laat zien wat je kan! Als je goed kunt dekzwabberen, loopplank lopen, touwslaan en knopen leggen, verdien je stempels en promoveer je van matroos tot kapitein. Als beloning scoor je korting op een heerlijk ijsje bij Loeve. 

Maak je museumuitje compleet met een ontspannen rondvaart door het Maritiem District. De schipper vertelt fascinerende verhalen over dit historische gebied.

Stap aan boord van de 'Annigje', een schip van meer dan 100 jaar oud, en ervaar hoe schippers en hun gezinnen vroeger leefden en werkten.

In onze werkplaatsen voel, zie en ruik je de maritieme wereld van dichtbij. Zie van dichtbij hoe de smid meewerkt aan het onderhoud van onze vloot. Bij een spectaculaire demonstratie vliegen de vonken in het rond.

Openingstijden Herfstvakantie

Het museum is tijdens de Herfstvakantie geopend.

Bekijk alle openingstijden

Het ultieme uitje in de Herfstvakantie

Mis deze kans niet op een gezellig dagje uit op deze bijzondere plek in hartje Rotterdam.

Book tickets