Ga naar de hoofdinhoud
Kinderen in de tentoonstelling Zeemonsters

Zeemonsters

In de familietentoonstelling Zeemonsters (vanaf 4 jaar) ontdek je de werelden van zes waterwezens. Je neemt het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoet mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan?

Door een samenwerking met het Natuurhistorisch Museum Rotterdam krijgen, naast de monsters, ook echte beesten een plek in deze tentoonstelling. Vergelijk bijvoorbeeld jouw arm met de tentakel van een reuzenoctopus of bekijk een walvispiemel van heel dichtbij.

Familie bezoekt de tentoonstelling Zeemonsters

Ontdek jij of ze echt bestaan?

Verhalen over zeemonsters zijn al eeuwen oud. Vroeger reisden zeelui maandenlang onder barre omstandigheden over de baren. Dan kon het zomaar gebeuren dat je een zeehond op een zandbank, vanaf een afstandje, aanzag voor een zeemeermin. In de Middeleeuwen geloofden mensen dat zeemonsters echt bestonden. Daarom zijn ze terug te vinden op oude zeekaarten, waarvan een aantal bijzondere exemplaren te zien is in deze tentoonstelling.

Ook tegenwoordig zijn we nog geïntrigeerd door wat in de diepzee leeft. Als wetenschappers op kilometers onder het wateroppervlak een dier ontdekken of ergens een vreemde schaduw wordt gespot, vinden we dat fascinerend. Zeemonsters is een expo voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar, waarin niets is wat het lijkt.

Zeemonsters is te zien t/m 17 september 2023.

Kinderen bekijken reuzenkrab in het museum
Boek tickets