Ga naar de hoofdinhoud
Professor Lorie Lij op zoek naar Zeemonsters

De Zeemonster Onderzoek School

Begeleide les voor groep 4 t/m 8

In de familietentoonstelling Zeemonsters ontdekken leerlingen de werelden van zes waterwezens. Ze nemen het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoeten mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan?

Praktische informatie

Kosten: € 4,50 per leerling.

Maximale groepsgrootte: 30 leerlingen.

Tijdsduur: 90 minuten.

Boek nu

De professor kan wel wat hulp gebruiken!

Zeemonsters? Dat is een onderzoek waard! Daarom roept professor Lorie Lij van de IZMOS (Internationale Zeemonster Onderzoek School) de leerlingen op om haar te helpen met een onderzoek naar zeemonsters. Zij is zelf razend druk en kan wel wat hulp gebruiken.

Professor Lorie Lij van de Zeemonsters onderzoekschool

Daarom!

  • Ook voor schoolreisjes.
  • Sluit aan bij kerndoelen: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 9, 41, 47, 49, 50, 51 en 56.
  • Kritisch denken, samenwerken, communiceren en gebruik van informatievaardigheden.
  • Deskundige begeleiding

De assistent van professor Lorie Lij ontvangt de klas en geeft uitleg. Met een speciaal schrift met onderzoeksvragen gaan de leerlingen, in onderzoeksteams, aan de slag op de tentoonstelling. Zo wil het IZMOS bijvoorbeeld graag antwoord op de vragen 'Bestaat de kraken echt?' en 'Is de walvis wel of geen monster?'

Is het onderzoek klaar en zijn de zes zeemonsters onderzocht? Dan wil de professor natuurlijk ook graag de antwoorden! De leerlingen leveren hun antwoorden in bij een speciale antwoordkast. De assistent van de professor sluit vervolgens de les af.

Belangrijk: neemvoldoende begeleiders mee

Voorbereiding is niet noodzakelijk voor deze les. Maar begeleiders hebben een belangrijke rol!

  • Kom je met groep 4 of 5? Neem 1 begeleider per 5 kinderen mee.
  • Kom je met groep 6, 7 of 8? Neem 1 begeleider per 8 kinderen mee.

De tentoonstelling is leuk, spannend en grappig. Tijdens de Zeemonster Onderzoekschool komen alle onderdelen van Wereldoriëntatie en Taal op onderzoekende wijze aan bod.

Annemieke, leerkracht groep 7

Meer weten of boeken?

Bel ons voor meer informatie of een reservering via 010 4029 264 of stuur een email naar sales@maritiemmuseum.nl met je vraag en contactgegevens.

Neem contact met ons op
Boek tickets