Ga naar de hoofdinhoud
Gastexpositie

Po di Terra: Over Kaapverdianen in Rotterdam

De verhalen, ervaringen en identiteit van de tweede en derde generatie Kaapverdianen in Rotterdam. Daarover gaat de pop-up expositie ‘Po di Terra’ die vanaf vrijdag 28 juli te zien is in museumschip Geertruida, bij het Maritiem Museum Rotterdam.

In de tentoonstelling komen fotografie, woordkunst en muziek samen om een diepgaand en inspirerend beeld te schetsen van de impact van zeemigratie en de banden met het moederland.

Cult North

Dit project is gemaakt door Cult North en presenteert jongeren met een Kaapverdische achtergrond uit Rotterdam. Cult North richt zich op kunsteducatie en passie-ontwikkeling van jonge autodidacte makers uit Rotterdam. In de expositie hangt het werk van getalenteerde kunstenaars die de Kaapverdische gemeenschap en haar erfgoed eren. Po Di Terra betekent “Stok van aarde”. Het staat voor een “Strijder van het Land”.

Schrijver en spoken word-artiest Kenny Gomes neemt je mee in zijn persoonlijke zoektocht naar zijn identiteit als Kaapverdische maker. Fotografe Kelly Do Monte legt door haar lens de diversiteit en kracht van verschillende generaties Kaapverdianen vast. Joelson Tavares heeft unieke audioverhalen verzameld binnen de gemeenschap. Zo ontstaat een levendig en meeslepend beeld van de Kaapverdische ervaring in Rotterdam.

Waar: Museumschip 'Geertruida'
Wanneer: Dagelijks tot en met 3 september

Cult North

Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Zij willen deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren.

Meer over Cult North
Boek tickets